Επίδειξη διαδικασιών βασικής υποστήριξης ζωής (BLS) (Απρίλιος 2024)

Επίδειξη διαδικασιών βασικής υποστήριξης ζωής (BLS) σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του Π.ΕΠΑΛ Τρικάλων

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς μας για τη διασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας, πραγματοποιήθηκε στο Π.ΕΠΑΛ Τρικάλων στις 3/4/2024 μια ενδιαφέρουσα δράση ενημέρωσης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ) (https://eeepf.gr/)

Οι μαθητές της Α’ Τάξης, μαζί με τους εκπαιδευτικούς μας, είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με σημαντικές διαδικασίες πρώτων βοηθειών και προληπτικής ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, παρουσιάστηκαν από τον εκπαιδευτικό της Σχολικής Μονάδας κ. Τσατσαρώνη Δημήτριο ΠΕ03 (πιστοποιημένος εκπαιδευτής της ΕΕΕΠΦ) και επιδείχθηκαν οι διαδικασίες βασικής υποστήριξης ζωής που περιλάμβαναν ΚΑΡΠΑ, χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, και απόφραξη αεραγωγού από ξένο σώμα. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να συμμετάσχουν ενεργά στις διαδικασίες που παρουσιάστηκαν.

Η ενημέρωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας από την ομάδα δράσεων Εθελοντισμού και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, επιδεικνύοντας τη σημασία της προετοιμασίας και της έγκαιρης αντίδρασης σε περιπτώσεις κινδύνου. Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, ενισχύσαμε το αίσθημα ασφάλειας και προστασίας στο εκπαιδευτικό μας περιβάλλον.

Με εκτίμηση

Ο συντονιστής της ομάδας δράσεων

Καραθάνος Αχιλλέας ΠΕ86